Gizlilik ve Güvenlik

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ

ÇEREZ (COOKIE) POLİTİKASI
birçok internet sitesinde olduğu gibi Websitemizde de kullanıcıların ziyaret deneyimlerini iyileştirmek ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla çerez vb. teknolojiler kullanılmaktadır. Çerez Politikası internet sitesi kullanıcılarını çerezlere ve kullanılan çerez türlerine ilişkin olarak bilgilendirmek ve çerez tercihlerinin nasıl yönetilebileceği konularında yol göstermek amacıyla hazırlanmıştır.
Çerez kullanımını onaylamıyorsanız internet sitesine devam etmemenizi ya da çerez tercihlerinizi bu Politika’da gösterildiği şekilde değiştirmenizi rica ederiz. Çerezlere izin verilmemesi halinde internet sitesinin bazı özelliklerinin işlevselliğini yitirebileceğini hatırlatmak isteriz.



ÇEREZ(COOKIE) NEDİR?
Çerez, bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde bilgisayarınızda ya da mobil cihazınızda depolanan küçük metin dosyalarıdır. Bu dosyalarda IP adresiniz, oturum bilgileriniz, eriştiğiniz sayfalar vb. veriler saklanır. Çerezler sayesinde internet sitesi tercihleriniz hatırlanabilir, oturumunuzun açık tutulması sağlanabilir ya da size ilgilendiğiniz içerik sunulabilir. Çerezlere ilişkin detaylı bilgi için www.aboutcookies.org ve www.allaboutcookies.org adreslerini ziyaret edebilirsiniz.



ÇEREZ TÜRLERİ
Çerezler mobil cihazlarda depolanma süreleri ve kimin tarafından yerleştirildikleri gibi kriterlere göre farklı türlere ayrılmaktadır. Bu kriterler kapsamında temel ayrım şu şekildedir:
Oturum Çerezleri: Oturum çerezleri, geçici çerezler olup tarayıcıyı kapattıktan sonra cihazdan silinirler. Bu çerezlerin ana işlevi internet sitesinin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamaktır.
Kalıcı Çerezler: Kalıcı çerezler tarayıcıyı kapattıktan sonra da kullanıcı tarafından silininceye ya da süresi doluncaya dek cihazda kalmaya devam ederler.
Birinci Taraf Çerezler: Birinci taraf çerezler ziyaret edilen internet sitesi operatörü tarafından cihaza yerleştirilen çerezlerdir.
Üçüncü Taraf Çerezler: Üçüncü taraf çerezler ziyaret edilen internet sitesi operatörü dışındaki kişiler tarafından cihaza yerleştirilen ve kontrol edilen çerezlerdir.



İNTERNET SİTEMİZDE KULLANILAN ÇEREZLER
İnternet sitemizde Gizlilik Politikasına uygun olarak farklı türde çerezler kullanılmaktadır.
Zorunlu Çerezler: İnternet sitesinin doğru bir şekilde çalışmasını sağlayan ve özelliklerini kullanmanıza imkân veren teknik çerezlerdir. Oturum çerezi kategorisinde yer alırlar. Bu çerezlerin engellenmesi halinde internet sitesi özelliklerinin kullanılamaması sonucu doğar. Zorunlu çerezlerin kullanımı için onayınız gerekmemektedir.
Çerez İsmi Kullanım Amacı
laravel_session Her tarayıcı oturumuna özel olarak oluşturulan benzersiz anahtar. Her oturuma benzersiz kimlik sağlamak amacıyla kullanılır.
XSRF-TOKEN Tarayıcı tarafından sunuya gönderilen isteklerin güvenliğini sağlamak için kullanılır.
current_shop_area_unique_id Mağazanın hizmet verdiği bölgeler içinden müşteri tarafından yapılan seçimi hatırlamak için kullanılır.
delivery_type_id Sipariş esnasında seçilen “Teslimat Seçeneği”ni bir dahaki siparişte hatırlamak için kullanılır.
customer-confirmation Onaylanmış müşterinin hatırlanması için kullanılır.
last_order_unique_id Müşterinin son verdiği siparişi takip edebilmesi için kullanılır.
cookie-support Kullanıcının tarayıcısının çerezleri destekleyip desteklemediğini kontrol etmek için kullanılır.
cookie-consent Kullanıcının çerez tercihlerini hatırlamak için kullanılır.
Analitik Çerezler: İnternet sitesi deneyiminizi iyileştirmek amacıyla analitik çerezler kullanılır. Analitik çerezler, internet sitesi nasıl kullandığınızı (örn; hangi sayfaları ziyaret ettiğini, ziyaret süresini vb.) anlamamızı sağlar. Böylelikle sunduğumuz içerikleri geliştirebilir ya da internet sitesi tasarımını değiştirebiliriz.
Çerez İsmi Kullanım Amacı
_ga, _gid Kullanıcının internet sitesini nasıl kullandığına dair istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan benzersiz bir ID/kimlik kaydetmeye yarar.
_gat Google Analytics tarafından istek oranını kontrol etmek/sınırlandırmak için kullanılır.
_ym_d, _ym_uid, yandexuid, i Kullanıcıları birbirinden ayırt etmek ve kullanıcının web sitesindeki davranışlarını incelemek için kullanılır.
ymex Ziyaretçilerin web sitesi davranışları hakkındaki verileri kaydeder. Dahili analizler ve web sitesi optimizasyonu için kullanılır.
gdpr, is_gdpr, is_gdpr_b Yandex Metrica tarafından ziyaretçinin site sayfalarındaki davranışları hakkında bilgi toplamak için kullanılır.
İşlevsellik Çerezleri: İnternet sitesini tekrar ziyaret ettiğinizde dil tercihlerinizin, bölge seçiminizin vb. hatırlanmasına olanak sağlar.
Hedefleme/Reklam Çerezleri: internet sitesinde hedefleme ve reklam amacıyla farklı birinci taraf ve üçüncü taraf çerezler kullanılabilmektedir. Bu çerezleri tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek ya da bu Politika’da gösterildiği şekilde çerez tercihlerini değiştirerek engellemeniz mümkündür.
Çerez İsmi Kullanım Amacı
_fbp, fr, tr Facebook tarafından, reklamların ilgi düzeyini ölçmek, iyileştirmek ve üçüncü taraf reklam verenlerden gerçek zamanlı teklif verme gibi reklam ürünlerini sunmak için kullanılır.
_gcl_au Google AdSense tarafından, Google AdSense hizmetlerini kullanan internet sitelerindeki reklam verimliliğini ölçümlemek için kullanılır.
ads/ga-audiences Google AdWords tarafından, kullanıcının internet sitesindeki çevrimiçi davranışına göre, müşteriye dönüşme olasılığı yüksek olan kullanıcı ile yeniden etkileşim kurmak için kullanılır.
IDE Google DoubleClick tarafından, bir reklamın etkinliğini ölçmek ve kullanıcıya hedeflenmiş reklamlar sunmak amacıyla, reklamverenin reklamlarından birini görüntüledikten veya tıkladıktan sonra internet sitesi kullanıcısının hareketlerini kaydetmek ve raporlamak için kullanılır.
pagead/1p-conversion/# – pagead/1p-user-list/# Google tarafından hedefli reklam faaliyetleri için kullanılan çerezlerdir.



ÇEREZ TERCİHLERİNİZİ NASIL DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ?
Çerezleri kullandığınız tarayıcının ayarlarını değiştirerek kişiselleştirmeniz ya da tamamen engellemeniz mümkündür. Farklı tarayıcılar için izlenmesi gereken adımlara ilişkin detaylı bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:
Google Chrome https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=tr
Internet Explorer https://support.microsoft.com/tr-tr/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefox https://support.mozilla.org/tr/kb/cerezleri-silme-internet-sitelerinin-bilgilerini-kaldirma
Yandex https://yandex.com.tr/support/browser-classic/personal-data-protection/cookies.xml
Safari https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=tr_TR

KVKK Aydınlatma Metni

Firmamız olarak, sizlerin özel hayatlarının gizliliğine saygı duyuyor ve önem veriyoruz. Bu nedenle kişisel verilerinizin kullanılmasında, sizlerin temel hak ve özgürlüklerini korumak amacıyla yürürlükte olan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) hakkında bilgi vermek istiyoruz.
İşbu aydınlatma beyanı, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (KVKK) 10. Maddesi uyarınca kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin amaç kapsam, süre ve sizi etkileyebilecek diğer hususlar hakkında bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMACI

Toplanan kişisel verileriniz, Şirketler tarafından iletişim bilgilerinize genel ve size özel reklam, promosyon gibi amaçlarla ticari elektronik ileti gönderilmesi ve yine bu amaçlarla sınırlı olmak üzere analiz edilmesi amaçlarıyla, Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenebilecektir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN AKTARILDIĞI TARAFLAR VE AKTARIM AMAÇLARI

Toplanan kişisel verileriniz, yukarıda açıklanan amaçlarla, Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak Şirketler’in tedarikçilerine, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve yetkili özel kişilere aktarılabilecektir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel verileriniz fiziksel ortamda mağaza, bayi vb kanallardan ve/veya elektronik ortamda internet sitesi, mobil uygulama, çağrı merkezi vb kanallardan sözlü olarak vereceğiniz veya dolduracağınız çeşitli formlar aracılığıyla ve bizimle temas kurduğunuz kanal üzerinden tarafınıza ticari elektronik ileti gönderilmesi ve bu kapsamla kişisel verilerinizin analiz edilmesi amaçlarıyla, açık rızanıza ilişkin hukuki sebep ile Şirketler’in meşru menfaatine dayalı olarak; Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları doğrultusunda toplanmaktadır.

KİŞİSEL VERİ SAHİBİ OLARAK KANUN’UN 11. MADDESİNDE SAYILAN HAKLARINIZ

Kişisel veri sahibi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:
– Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
– Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
– Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
– Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
– Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
– Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
– Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme,
– İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme.
Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile KVK Kanunu’nun 11. maddesinde belirtilen haklardan kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi; burada yer alan formu doldurarak, formun imzalı bir nüshasını “[işletme resmi adresi]“ adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla veya KVK Kanunu’nda belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilirsiniz.
Ayrıca, Kanun kapsamındaki haklarınıza ilişkin detaylı bilgi almak için TBMM’nin resmi internet sitesinden Kanunu inceleyebilir, Kişisel Verileri Koruma Kurumunun internet sayfasını (http://www.kvkk.gov.tr/) ziyaret edebilirsiniz.